• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Hírek

 • Közmeghallgatás 2018. február 15-én!

 • Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése

  Várható időjárás az ország területére 2018. február 26. és március 1. között:

   Általános jellemzés

  Zord hideg levegő lesz térségünk felett, emellett hétfőtől nedvesebb levegő érkezik, így havazásra is számítani kell.

   Felhőzet, csapadék

  Hétfőn eleinte napos idő várható, majd erősen megnövekszik a felhőzet, és egészen szerda reggelig sok lesz a felhő, és több helyen várható hószállingózás, havazás. A friss hóréteg vastagsága délen, délkeleten helyenként meghaladhatja az 5 cm- t. Csütörtökön újabb csapadékzóna érkezik dél felől, havazással, fagyott esővel, majd ónos esővel.

   Hőmérséklet

  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10, -15 fok között alakul, de a vastag hóval borított, gyengén felhős, szélvédett tájakon és időszakokban -20 köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2, -10 fok között alakul.

   Szél

  Az északi, északkeleti szelet főként az időszak első felében gyakran kísérik erős lökések (50-55 km/ó-s), ezért hófúvásra is számítani kell.

   

 • Újabb pályázati sikerek Gencsapátiban

  Örömmel értesítjük településünk lakóit, hogy a Dózsa utca járdafelújítására beadott pályázatunk 11,6 millió Ft és a Polgármesteri Hivatal energiakorszerűsítésére benyújtott támogatási kérelmünk 19,1 millió Ft támogatásban részesült a támogatási döntés értelmében. A projektek megvalósításának, kivitelezésének előkészítését önkormányzatunk elindította

 • Meghívó közmeghallgatásra

  Gencsapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. február 15-én, 18,00 órakor általános közmeghallgatást tart a Művelődési Ház és Könyvtárban.

  A közmeghallgatás során a résztvevők tájékoztatást kapnak az Önkormányzat 2017. évi tevékenységéről, az Önkormányzat 2018. évi fejlesztési terveiről.

  A közmeghallgatáson a választópolgárok és a helyben érdekelt szervezetek közérdekű ügyekben képviselői felvilágosítást kérhetnek és javaslatokat fogalmazhatnak meg. 

  A közmeghallgatásra tisztelettel várjuk az érdeklődő polgárokat.

   Bodorkós Ferenc

   polgármester

 • Véradás Gencsapátiban

  Véradásra várjuk az önkénteseket a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtárban 2018. február 6-án, kedden 16,00-18,00 óra között.

  Véredben a segítség! Legyél te is véradó! A vér csak véradással pótolható. Számítunk rád!

 • Bursa Hungarica 2018. évi pályázatok elbírálása

 • Szombathelyi Foglalkoztatási Paktum Iroda tájékoztatója

 • „ Jöjjön el a Te országod!”Nekrológ Dr. Konkoly István ny. megyés püspök halálára

  Szomorú szívvel értesültünk arról, hogy egykori plébánosunk és nyugalmazott megyés főpásztorunk, Dr. Konkoly István életének 88., áldozópapi szolgálatának 64., és püspöki szolgálatának 31. évében 2017. november 20-án, a Szombathelyi Kórházban a betegek kenetével megerősítve hazatért az Atyai Házba. Püspök atya 1930. március 5-én született a dél zalai Kerkaszentmiklóson, (ma Tornyiszentmiklós).

 • Figyelemfelhívás lakossági tüzelőberendezés üzemeltetésével kapcsolatban

 • Gencsapáti Apponyi Albert Általános Iskola energetikai felújítása

 • Tájékoztató ingyenes képzési lehetőségről

 • Gencsapáti Szüret 2017

  2017. október 7-én, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Előre is köszönjük minden kedves családnak, ha vendégasztallal kedveskedik a felvonulóknak!

  A szüreti felvonulás kezdete 13, 00 óra! Indulás a Művelődési Ház és Könyvtár elől, majd végigvonul a menet a település utcáin és visszaérkezik a kiindulópontra

  19 órától szüreti mulatság, mindenki kedvére zenél:

  a Zsivány Zenekar és Németh Róbert

  Helyszín: Gencsapáti utcái, Művelődési Ház és Könyvtár, ezúton is kérjük a környéken lakók türelmét és megértését, köszönjük! 

  Belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  Információ: Művelődési Ház és Könyvtár, 94/508-522, 06/30/560-5099- gencsmuvhaz@gpinet.hu

 • Szőlő védekezési javaslat-növényvédelem

  Tisztelt szőlősgazdák!

  Már megszokhatták, hogy a tavaszi-nyári időszakban tanácsokat, javaslatokat kapunk Hatos Istvántól, a Kőszeg-Vaskeresztes Hegyközség hegybírójától a szőlő védekezésével kapcsolatban. Köszönjük az aktuális javaslatot, amelyet Önök is olvashatnak a mellékletben.

 • 2017. évi közbeszerzési terv módosítása

 • Szőlő védekezési javaslat

  Tisztelt szőlősgazdák!

  Már megszokhatták, hogy a tavaszi-nyári időszakban tanácsokat, javaslatokat kapunk Hatos Istvántól, a Kőszeg-Vaskeresztes Hegyközség hegybírójától a szőlő védekezésével kapcsolatban. Köszönjük az aktuális javaslatot, amelyet Önök is olvashatnak a mellékletben.

Script logo