• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Adventi Forgatag Gencsapátiban

   1. november 29 - december 20.

   Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink szervezésében. Várjuk Önt és családját Gencsapáti Adventi Forgatagába!

    

  • 2016. október 8-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • Szent Márton születésének 1700 éves jubileuma alkalmából

    2014-ben már nagy sikerű kezdeményezése volt az Apponyi Albert Általános Iskolának a lampionos felvonulás a Szentkúthoz Gencsapátiban.

   Idén, 2016. november 11-én Szent Márton napján Ön is csatlakozhat a felvonulókhoz!

  • 2016. szeptember 10-én a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Jubileumi fogathajtó emlékhajtásunkra invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely 10. alkalommal kerül megrendezésre Bodorkós József emlékére

   Időpont: 2016. július 31. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Hírek

 • Régi fényében Szent Vendel szobra

  Varga József vállalkozónak köszönhetően, aki megtisztította Szent Vendel szobrot újra régi fényében látható. Köszönjük a felajánlást gyönyörű lett a Gencsapáti értéktár részeként is nyilvántartott alkotás.

  Szent Vendel szobor

  A Hunyadi utca 145. számú lakóház és az út közötti füves, parkos területen található. A mészkő szobor másfél méteres tagolt párkányos százhúsz centis posztamensen áll a lábánál egy kis bárány, kezében pásztorbot tart. Iker József állíttatta 1921-ben fogadalomból.

  „Az öregapánk felborult a szekerével, súlyosan megsérült. Fogadalmat tett, ha felgyógyul csináltat egy Szent Vendel szobrot. Így is történt.” (Horváth Józsefné szíves közlése alapján)

   Fotó: Varga József (A képeken láthatják, hogy milyen volt és milyen lett!)

   

 • Tájékoztató az egyes építésügyi jogszabályi változásokról, az egyszerű bejelentésről

 • Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcra emlékeztünk

  Ünnepi műsorral, koszorúzással és kitüntetések átadásával március 14-én...

  Már több, mint évtizedes hagyomány Gencsapátiban, hogy március 15. alkalmából elismeréssel jutalmazzák azokat, akik sokat tettek a közösségért. Az Apponyi Albert Általános Iskola diákjai feledhetetlen műsorral örvendeztették meg a közönséget, majd Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. A hagyományoknak megfelelően először az iskola, majd az önkormányzat kitüntetéseit adták át.

 • Pályázati felhívás - ingatlanértékesítés

  A Gencsapáti Ipari Park területén lévő, 1 ha 2544 m2 nagyságú, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan egyben történő értékesítésére az alábbi pályázati felhívást teszi közzé.

 • Meghívó megemlékezésre

  Meghívó

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és Barátait az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésére.

  Időpont: 2017. március 14-én, kedden, 17 órai kezdettel

  Helyszín: Apponyi Albert Általános Iskola

  Közreműködnek: Apponyi Albert Általános Iskola tanulói, Gencsapáti művészeti csoportjai

  Ünnepi beszédet mond: Ágh Péter Országgyűlési Képviselő

  A megemlékezés keretében kerül sor a „Gencsapátiért végzett kiemelkedő munkáért” és a „Gencsapáti Ifjú Tehetsége”  ” elismerések átadására.

  A megemlékezést követően fáklyás felvonulást és koszorúzást tartunk a Hősi Emlékműnél. Kérjük a szervezeteket, jelezzék szándékukat a Művelődési Ház és Könyvtárban, vagy a 30/560-5099 telefonon.

 • Hirdetmény

  Gencsapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete megindította
  a településrendezési eszközök kismértékű módosítását

 • Meghívó- "Mulatság a farsang farkán" 2017. február 25-én

  „Mulatság a farsang farkán”

  MEGHÍVÓ

  A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
  (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 

   Időpont: 2017. február 25. (szombat) 17 órai kezdettel 

 • Gencsapáti hagyományőrzők az Újévköszöntő Páva gála műsorában- Február 19-én 13,30-kor a Duna TV-n

  Újévköszöntő Páva Gála műsorában a Gencsapáti Hagyományőrzők

  A műsort február 19-én, vasárnap 13,30 órai kezdettel a Duna Televízióban tekinthetik meg az érdeklődők!!

   Január 7-én a Művészet Palotájában a Hagyományok Háza Újév-köszöntő gálaműsorában képviselte a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes szűkebb pátriánkat a dozmati regöléssel. Köszönik az élményt a szereplőknek, szervezőknek, rendezőnek és a csapatnak!! A gálaműsort a DUNA TV rögzítette, amely február 19-én „Újévköszöntő Páva Gála” címmel 13,30 órai kezdettel lesz látható a televízió műsorában. (Fotó: Dusa Gábor és Lumidance)

   

 • Gencsapáti az értékek mentén-Legyél (Te)lepülésed alkotója- Pályázati felhívás

  A Gencsapáti Helyi értéktár Bizottság pályázatot hirdet a helyi értékek feldolgozására, bemutatására.

  A Helyi értéktár elérhető a gencsapáti.hu oldalon az alábbi linken- http://gencsapati.hu/helyi-ertektar.html

   Rajz, fotó, filmpályázat keretében minden korosztályt szeretnénk megszólítani! Óvodás-kisiskolások részére rajzpályázatot hirdetünk, a felső tagozatos, középiskolás korúaknak, de felnőtteknek is fotó-film pályázatot az értékeink feldolgozása, bemutatása, terjesztése céljából.

  De a vállalkozó kedvűek nevezhetnek bármilyen saját készítésű alkotással korosztályi megkötés nélkül, csak a helyi értéktár elemét-elemeit dolgozza fel!

  Pályázat benyújtási határidő: 2017. február 17. 16 óra (meghosszabbított határidő)

   

 • Gyújtsunk egy szál gyertyát

  Gyújtsunk egy szál gyertyát! Fiatal életek, gyermekeink elvesztése valamennyi család, közösség, nemzet számára súlyos csapás. Az elmúlt napokban mindannyian megrendülten követtük azokat a híreket, amelyek magyar tanulók olaszországi buszbalesetéről szóltak. Különösen megérintett bennünket a hír itt a nyugati végeken, mert felidézi bennünk a 18 éve történt deutschlandsbergi balesetet. A gyász nehéz pillanataiban együtt érzünk a tragédiával sújtott szülőkkel, családokkal, diákokkal. A Kormány 2017. január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította. Gyújtsunk egy szál gyertyát mi is otthonainkban és munkahelyünkön...

 • Január 18-án és január 30-án maximum 1 m3 zöld hulladékot (nyesedéket, karácsonyfát) lehet az ingatlan elé kihelyezni

  Hirdetmény

  Tájékoztatom a Tisztelt Lakosokat, hogy a hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó SZOMHULL Nonprofit Kft. 2017. évben bevezeti az ingatlanokon keletkező zöld hulladék házhoz menő járattal történő gyűjtését.

  Egy alkalommal maximum 1 m3 zöld hulladékot (nyesedéket, karácsonyfát) lehet az ingatlan elé kihelyezni.

  Januárban – karácsonyi ünnepekre tekintettel – a zöld hulladék szállítására két nap áll az ingatlantulajdonosok rendelkezésére

   január 18.  és  január 30.

 • Apáti ravatalozó meglepetés fotói

  Rápli Pál az épület tervezője küldött remek fotókat a felújított Apáti ravatalozóról egy januári havas reggelen.

   

 • Ahol keletkezik...Újév-Köszöntő gálaműsor a Művészetek Palotájában gencsapáti hagyományőrzőkkel

  Január 7-én a Művészet Palotájában a Hagyományok Háza Újév-köszöntő gálaműsorában képviseltük a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttessel szűkebb pátriánkat a dozmati regöléssel. (Fotó: Dusa Gábor)

 • Varga Annát Vas megye elsőszülöttjét köszöntötték

   

  Bodorkós Ferenc Gencsapáti polgármestere és Dr. Görög István jegyző Varga Annát Vas megye 2017 évi elsőszülöttjét és édesanyját köszöntötte a szombathelyi Markusovszky kórház szülészeti osztályán. Gratuláltak és átadták a település ajándékát az újszülött családjának.

 • Hirdetmény településrendezési eszközök kismértékű módosításáról

Script logo