• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Adventi Forgatag Gencsapátiban

   1. november 29 - december 20.

   Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink szervezésében. Várjuk Önt és családját Gencsapáti Adventi Forgatagába!

    

  • 2016. október 8-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • Szent Márton születésének 1700 éves jubileuma alkalmából

    2014-ben már nagy sikerű kezdeményezése volt az Apponyi Albert Általános Iskolának a lampionos felvonulás a Szentkúthoz Gencsapátiban.

   Idén, 2016. november 11-én Szent Márton napján Ön is csatlakozhat a felvonulókhoz!

  • 2016. szeptember 10-én a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Jubileumi fogathajtó emlékhajtásunkra invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely 10. alkalommal kerül megrendezésre Bodorkós József emlékére

   Időpont: 2016. július 31. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Hírek

 • Gencsapáti ördögkő fotó: Németh Máté

  Meghívó- Gencsapáti az értékek mentén kiállításra

  Meghívó

   

  Gencsapáti Értéktár Bizottsága, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait a Gencsapáti Értéktár feldolgozására meghirdetett alkotói pályázatunkra beérkezett művek kiállításának megnyitójára. Higgyék el, csodálatos alkotások születtek!

   

  Időpont: 2017. április 26. szerda, 18 órai kezdettel

  Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár, Gencsapáti Szentegyház u. 5.

   

  A kiállítást megnyitja: Tausz István a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke

   

 • Értesítés kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

 • Gencsapáti Község Önkormányzata 2017. évi közbeszerzési terve

 • Térségi Borverseny Csepregen

  Lukácsházán a Kertbarát Kör 1982-ben rendezte meg az első borversenyt. 1993 óta felváltva, Gencsapáti Község Önkormányzatával közösen kerül megrendezésre a környék boros gazdái között egyre népszerűbb térségi területi borverseny. Idén, mivel az időjárás sajnos nem volt kedvező számunkra 2016-ban, a Csepregi Borversenyhez kapcsolódtunk, amely 2017. április 8-án 33. alkalommal került megrendezésre, amit ezúton is köszönünk a szervezőknek! A borverseny három kategóriában került megrendezésre: fehér és vörös és rosé. Térségünkből 31 bormintát neveztek a gazdák (Gencsapáti-Lukácsháza- Gyöngyösfalu) 16 fehérbort és 15 vöröset (80-100 minta helyett?). Jeles borászok, szakértők és társadalmi zsűri, és a Borbarát hölgyek is értékelték a térségünk borait 100 pontos minősítési rendszerben.

 • Önkormányzati felújítások saját kivitelezésben

  Önkormányzatunk Műszaki csoportja kivitelezésében járdafelújítás valósult meg a Hunyadi útról a Kőszegi utcáig vezető szakaszon. Vízelvezető árok felújítását valósították meg dolgozóink a Petőfi utcában és a Szigeten. Elkezdődött a hegyi "mogyorós" út felújítása is saját kivitelezésben, a Savaria Agrár Kft. segítségével. 

 • Pályázat civil szervezeteknek

  Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat 2017.
  évi költségvetésében a civil szervezetek számára elkülönített keret terhére.

  A pályázat benyújtásának határideje 2017. május 5.

 • Közlemény

  Ingyenes tanácsadás rászorulók részére

  Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület

  www.bankikarosultak.hu   valsagkezeles2008@gmail.com   telefonszám:70/253-2910, 70/432-8868

  Az egyesület a nehéz helyzetbe került vagy eladósodott családok részére nyújt segítséget ingyenes tanácsadással.

  Amennyiben lakhatása veszélybe került, végrehajtás alá vonták, vagy hitelezőjével peren kívüli egyezségre törekszik, keresse Egyesületünket.

   

  Betegút Egyesület (Betegsegítő Tanácsadó Központ)

   www.betegutegyesulet.hu   betegutegyesulet@gmail.com      70/389-4178, 70/884-5879

  Problémás, nehezen kezelhető egészségügyi helyzetek kezelése.

  Várólista kezelés, diagnosztikai lehetőségek, konzílium szervezés, külföldi gyógyszerbeszerzés, jogsegélyszolgálat, stb..

  Az egyesület a Senior szolidaritási egészség programja, időskorúak részére további plusz segítséget is biztosít ( egészségügyi, szociális kérdésekben).

   

 • Régi fényében Szent Vendel szobra

  Varga József vállalkozónak köszönhetően, aki megtisztította Szent Vendel szobrot újra régi fényében látható. Köszönjük a felajánlást gyönyörű lett a Gencsapáti értéktár részeként is nyilvántartott alkotás.

  Szent Vendel szobor

  A Hunyadi utca 145. számú lakóház és az út közötti füves, parkos területen található. A mészkő szobor másfél méteres tagolt párkányos százhúsz centis posztamensen áll a lábánál egy kis bárány, kezében pásztorbot tart. Iker József állíttatta 1921-ben fogadalomból.

  „Az öregapánk felborult a szekerével, súlyosan megsérült. Fogadalmat tett, ha felgyógyul csináltat egy Szent Vendel szobrot. Így is történt.” (Horváth Józsefné szíves közlése alapján)

   Fotó: Varga József (A képeken láthatják, hogy milyen volt és milyen lett!)

   

 • Tájékoztató az egyes építésügyi jogszabályi változásokról, az egyszerű bejelentésről

 • Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcra emlékeztünk

  Ünnepi műsorral, koszorúzással és kitüntetések átadásával március 14-én...

  Már több, mint évtizedes hagyomány Gencsapátiban, hogy március 15. alkalmából elismeréssel jutalmazzák azokat, akik sokat tettek a közösségért. Az Apponyi Albert Általános Iskola diákjai feledhetetlen műsorral örvendeztették meg a közönséget, majd Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. A hagyományoknak megfelelően először az iskola, majd az önkormányzat kitüntetéseit adták át.

 • Pályázati felhívás - ingatlanértékesítés

  A Gencsapáti Ipari Park területén lévő, 1 ha 2544 m2 nagyságú, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan egyben történő értékesítésére az alábbi pályázati felhívást teszi közzé.

 • Meghívó megemlékezésre

  Meghívó

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és Barátait az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésére.

  Időpont: 2017. március 14-én, kedden, 17 órai kezdettel

  Helyszín: Apponyi Albert Általános Iskola

  Közreműködnek: Apponyi Albert Általános Iskola tanulói, Gencsapáti művészeti csoportjai

  Ünnepi beszédet mond: Ágh Péter Országgyűlési Képviselő

  A megemlékezés keretében kerül sor a „Gencsapátiért végzett kiemelkedő munkáért” és a „Gencsapáti Ifjú Tehetsége”  ” elismerések átadására.

  A megemlékezést követően fáklyás felvonulást és koszorúzást tartunk a Hősi Emlékműnél. Kérjük a szervezeteket, jelezzék szándékukat a Művelődési Ház és Könyvtárban, vagy a 30/560-5099 telefonon.

 • Hirdetmény

  Gencsapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete megindította
  a településrendezési eszközök kismértékű módosítását

 • Meghívó- "Mulatság a farsang farkán" 2017. február 25-én

  „Mulatság a farsang farkán”

  MEGHÍVÓ

  A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
  (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 

   Időpont: 2017. február 25. (szombat) 17 órai kezdettel 

 • Gencsapáti hagyományőrzők az Újévköszöntő Páva gála műsorában- Február 19-én 13,30-kor a Duna TV-n

  Újévköszöntő Páva Gála műsorában a Gencsapáti Hagyományőrzők

  A műsort február 19-én, vasárnap 13,30 órai kezdettel a Duna Televízióban tekinthetik meg az érdeklődők!!

   Január 7-én a Művészet Palotájában a Hagyományok Háza Újév-köszöntő gálaműsorában képviselte a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes szűkebb pátriánkat a dozmati regöléssel. Köszönik az élményt a szereplőknek, szervezőknek, rendezőnek és a csapatnak!! A gálaműsort a DUNA TV rögzítette, amely február 19-én „Újévköszöntő Páva Gála” címmel 13,30 órai kezdettel lesz látható a televízió műsorában. (Fotó: Dusa Gábor és Lumidance)

   

Script logo