A polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése

 

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-VS1-2017-00010
Kedvezményezett neve: Gencsapáti Község Önkormányzata
A Projekt címe: Polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése Gencsapátiban
Szerződött támogatás összege: 19 100 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.30

A fejlesztés célja a Gencsapáti Polgármesteri Hivatal épületének energetikai felújítása.
Az 1940-es években épült, egyszintes, magastetős épület energetikai felújításon még nem esett át; állapota nem felel meg a mai energetikai elvárásoknak. Az épület falazatai, padlószerkezete, valamint födémszerkezete hőszigetelés nélkül épültek, a régi típusú, fa nyílászárók elavultak. Az épület fűtését jelenleg az épület déli oldalán lévő fűtetlen pinceszinten elhelyezett gázkazán látja el, mely állapota és kora miatt is mindenképpen cserére szorul.
A tervezett energetikai felújítások:
- Külső falszerkezetek hőszigetelése: az épület külső határoló falai 14 cm grafitos EPS hőszigetelést, a lábazatok 12 cm XPS hőszigetelést kapnak.
- Födém és aljzat hőszigetelése: födémszerkezet felülről 25 cm kőzetgyapot hőszigeteléssel, az épület egyes helyiségeiben új aljzat készül 8 cm vastagságú lépésálló hőszigeteléssel.
- Nyílászáró csere: A külső régi ajtókat és régi ablakokat korszerű, energia-hatékony fa szerkezetekre cserélik.
- Gépészeti korszerűsítés: A felújítás során a régi gázkazánt korszerű, kondenzációs gázkazánra cserélik, valamint megtörténik a meglévő radiátorok és szelepek cseréje is.
- 8,24 kW teljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre
Az épület akadálymentes megközelíthetősége, valamint az épületen belüli akadálymentes közlekedés biztosítottá válik.


A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredményeképpen a Szárnyas Kft-vel 2019. február 26-án megkötésre került a vállalkozási szerződés.
Az önkormányzat a munkaterületet a hivatal átköltöztetése után, 2019. március 22-én átadta a kivitelező részére.

A vállalkozó a bontási munkákat (parketta, válaszfalak, nyílászárók, stb.) elvégezte, mely után az épület egy részében új padozat került kialakításra. A gépészeti vezetékek elhelyezése megtörtént, az új villamos hálózat alapszerelési munkái is elkészültek, valamint az új gipszkarton válaszfalak építése is befejeződött.
A kivitelezés 2019. június 28-án elérte az 50%-os készültségi szintet.


Az épület víz- és hőszigetelési munkálatai, a belső festési és burkolási munkák is elkészültek. Az akadálymentes parkoló, a rámpa, a bejárat, valamint az akadálymentes mellékhelyiség kialakítása megtörtént.
A víz-, villany- és fűtésszerelési munkák befejeződtek, a klímaberendezések is felszerelésre kerültek a helyiségekben. Az épület tetősíkján a 8,24 kW-os napelemes rendszer elhelyezésre került.
A kivitelezés 2019. augusztus 8-án elérte a 100%-os készültséget, a műszaki átadás megtörtént.

 

 

 

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-VS1-2017-00010
Kedvezményezett neve: Gencsapáti Község Önkormányzata
A Projekt címe: Polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése Gencsapátiban
Szerződött támogatás összege: 19 100 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30


A fejlesztés célja a Gencsapáti Polgármesteri Hivatal épületének energetikai felújítása.
Az 1940-es években épült, egyszintes, magastetős épület energetikai felújításon még nem esett át; állapota nem felel meg a mai energetikai elvárásoknak. Az épület falazatai, padlószerkezete, valamint födémszerkezete hőszigetelés nélkül épültek, a régi típusú, fa nyílászárók elavultak. Az épület fűtését jelenleg az épület déli oldalán lévő fűtetlen pinceszinten elhelyezett gázkazán látja el, mely állapota és kora miatt is mindenképpen cserére szorul. A használati melegvizet régebbi, de problémamentesen működő villanybojlerek állítják elő.
A tervezett energetikai felújítások:

   Külső falszerkezetek hőszigetelése: az épület külső határoló falai 14 cm grafitos EPS hőszigetelést, a lábazatok 10 cm XPS hőszigetelést kapnak.
   Födém hőszigetelése: födémszerkezet felülről 25 cm kőzetgyapot hőszigeteléssel, az épület egy részén alulról 15 cm kőzetgyapot hőszigeteléssel egészül ki.     
   Nyílászáró csere: A külső régi ajtókat és régi ablakokat korszerű, energia-hatékony fa szerkezetekre cserélik.   
   Gépészeti korszerűsítés: A felújítás során a régi gázkazánt korszerű, kondenzációs gázkazánra cserélik, valamint megtörténik a radiátorok cseréje is.
   8,1 kW teljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre


Az épület akadálymentes megközelíthetősége, valamint az épületen belüli akadálymentes közlekedés biztosítottá válik

Script logo