Sajtóközlemény- A Gencsapáti Idősek Klubja fejlesztése

Európai Uniós forrás segítségével az Idősek Klubjának fejlesztésére került sor Gencsapáti községben, a TOP-4.2.1-15-VS1-2016-00003 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 125,97 millió Forint támogatásban részesült.

Gencsapáti Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja az Idősek Klubja épületének fejlesztése, hiszen az épület a falu főutcájának egyik meghatározó, karakteres létesítménye. Az épület a tájra jellemző építészeti sajátosságokat hordozza. A beruházás nemcsak a működési költségek csökkentéséhez (hőszigetelés, nyílászáró csere) járul hozzá, hanem biztosítja az épület állagának megóvását (vízszigetelés, tetőszerkezet cseréje, csapadékvíz elvezetés), továbbá a megújuló energia hasznosító technológia adaptálása egyrészt épületfenntartás optimalizálási szempontok szerint fontos, másrészről segít a tudatos gondolkodásmód, a környezetbarát szemlélet elterjesztésében, szemléletformálóként hat.


A kedvezményezett neve: Gencsapáti Község Önkormányzata

A projekt címe: Gencsapáti Idősek Klubja fejlesztése
Megvalósítás helyszíne: 9721 Gencsapáti, Hunyadi út 225
A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 6.– 2020. február 25.
Beruházás összköltsége: 156 440 240 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 125 969 099 Ft
Bevont önkormányzati önerő mértéke: 30 471 141 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Beruházás rövid bemutatása:

Az ingatlan beruházással az épület külseje átalakult, belső termeinek elrendezése megváltozott, a funkciók egymás mellé helyezése segíti az optimális kihasználtság elérését, a lehető legkényelmesebb használat érdekében. Szintén szükséges volt az épület környezetének rendbe tétele – a megközelíthetőség biztosítása miatt. Energetikai korszerűsítés, akadálymentesítés, épületszerkezetek felújítása, helyiségkapcsolatok átalakítása, villamossági rendszerek felújítása egyaránt megvalósult.
A beruházás keretében beszerzésre kerül 1 db Ford Transit Custom V362 Trend 320L Kombi 2.0 TDCI, 2 db kerékpár is, valamint a szolgáltatási színvonal fejlesztése, a nappali ellátás feltételeinek javítása, az ellátottak szórakoztatása és az otthonérzet megteremtése érdekében egyéb eszközök beszerzésére is sor került.

 

További információ kérhető:

Bodorkós Ferenc, polgármester

+36/30/495-3899

Script logo