Hírek

 

 

 

 • Bölcsődei előzetes szándékfelmérés

  Tisztelt Szülők!

  Gencsapáti község Önkormányzata a településen új Bölcsődét épít. Előreláthatóan a Bölcsőde 2024. szeptember 1. napjával fog indulni. Az Önkormányzat szeretné felmérni, hány Gencsapáti településen állandó lakcímmel rendelkező szülő van, aki úgy tervezi, hogy a Bölcsőde indulásakor gyermekét ide beíratná!?

  Kérjük e-mailen jelezzék az alábbi e-mail címre a szülők nevének, címének, telefonszámának és a beíratandó gyermek nevének, születési idejének megadásával, amennyiben Önök gyermeküket beíratnák a Gencsapáti Bölcsődébe:

  gencsapati@isiscom.hu

  (A szándék jelzése csupán informatív jellegű, sem az Önkormányzatot, sem a szülőt nem kötelezi semmire.)

  Bodorkós Ferenc Polgármester”

   

 • Lakossági tájékoztató optikai kábelhálózatról

 • Vágányzári hirdetmény 2023.07.31.-08.05. 18-as vonal - Szombathely - Kőszeg vasútvonalon

  A GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint a Szombathely - Kőszeg vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt 2023. július 31-től (hétfő) 2023. augusztus 5-ig (szombat) a hirdetményen szereplő vonatok helyett a fejlécükben megjelölt napokon

  Szombathely - Kőszeg állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik a sárga alapon megjelölt menetrend szerint.

  A vágányzár idején a szombathelyi Söptei úti vasúti átjáró lezárásra kerül, emiatt a vonatpótló autóbuszok Szombathely Center (VOLÁNBUSZ) megállóhely helyett Szombathely, Stromfeld lakótelep (VOLÁNBUSZ) megállóhelyen állnak meg!

  Felhívják Utasaik figyelmét, hogy a vágányzár idején a vonatpótló autóbuszok a feltételes megállóhelyeken megállnak!

  A vágányzár befejeztével újra az adott időszaki menetrend lép életbe!

  A vonatpótló autóbuszon a kerékpár szállítása nem biztosított, a kézipoggyász továbbítása a rendelkezésre álló tárolóhely figyelembevételével biztosítható.

 • Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázási tájékoztató

  STKH Kft. hulladékszállítás tájékoztató

  Korábbi jelzésünknek megfelelően tájékoztatjuk Önöket a 2023. július 1-től aktuális hulladékgyűjtési időpontokról.

  Az átállást követő átmeneti időszakban (2 hét) a gyűjtési nap változása miatt esetlegesen elmaradt kommunális hulladékszállítást a következő héten pótoljuk, ha területileg illetékes ügyfélszolgálati irodánkon keresztül jelzik ügyfeleink erre vonatkozó igényüket. Szelektív és zöldhulladékgyűjtés esetében ezt a következő havi gyűjtési napon tudjuk pótolni. Ügyfeleink az edényeket és a zsákokat legkésőbb a gyűjtési napon reggel 5 óráig szíveskedjenek kihelyezni. 

  A II. félév hulladékszállítási rendjét a következő linket tudják letölteni: https://stkh.hu/szolgaltatasaink/hulladeknaptar-2023-ii-felev/

 • Nemzeti Földügyi Központ földárverési hirdetmények közzététele

  Tájékoztatom, hogy a Magyar Állam, mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró Nemzeti Földügyi Központ (a továbbiakban: NFK, Szervezet) a Kormány által 2015. évben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” Program folytatásaként nyilvános árverés keretében ismét értékesíti a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket.

  Az árverések keretében mintegy 22 ezer hektár állami földterület kerül meghirdetésre, több ütemben. Az első ütemében több mint 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét, legelő művelési ágú földrészletet kínál az NFK megvételre.

   A mai nappal (2023. május 19.) az NFK honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) közzétételre került egy részletes tájékoztató, valamint sor került az árverési hirdetmények kifüggesztésére.

  Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

 • Értesítés kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

  A 21/2016.(VI.9.) BM sz. rendelet  4. §-a (1) bek. valamint a 10.§. (8) bekezdése alapján tájékoztatom a lakosságot, hogy a kéményseprő-ipari szolgáltatási feladatainkat az Önök településén 2023. MÁJUS hónapban megkezdjük.  

  A 2015. évi CCXI tv. 2. §-ának (5) bek. alapján az egylakásos ingatlanok esetében sormunka keretén kívül, megrendelésre kell elvégezni.

  Fentiek alapján ezen időszakban a körzetben tartózkodó kéményseprő munkatársainknál, illetve az alábbi elérhetőségeken megrendelhető a szolgáltatás: Vas Megyei Kéményseprő Kft., 9700 Szombathely, Nárai u. 3.,

  • Telefon: +3694/506-490; Fax: +3694/506-498; Mobil: +3630/474-7376; E-mail: kemenysepro@slk.hu; kemenysepro.megrendeles@gmail.com
 • Nemzeti Népegészségügyi Központ csípőszúnyogok elleni védekezéssel kapcsolatos tájékoztatása

 • Falugazdász tájékoztató

  Gencsapáti település falugazdász ügyfélszolgálati tevékenységét, a korábban ellátó Baumgartner András távozása miatt Kocsis Katalin falugazdász veszi át.

  Elérhetősége: kocsis.katalin@nak.hu ; telefonszáma: +3630/457-4885.

  A falugazdász ügyfélszolgálati tevékenység igénybevételére előre egyeztetett időpontban van lehetőség helyben.

  Egyéb esetekben Szombathelyen, ahol az ügyfélfogadási rend a következő:

  hétfő, kedd, szerda 07:30-16:30
  csütörtök 07:30-12:00
  péntek 07:30-14:00

   

 • GYSEV - Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. felhívása gyomirtásról

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vasút Zrt. üzemi területeinek és vágányhálózatának vegyszeres gyomirtására kerül sor, 2023. május 10. - 2023. július 1. közötti időszakban.

  A gyomirtás kizárólag csak vasúti területeket érint!

 • Gyerekorvosi rendelés

  Betegség, helyettesítés miatt keddi napokon a betegrendelés 10:00 - 11:00, tanácsadás 11:00 - 13:00 lesz.

  Szerdán csak Gencsapátiban lesz rendelés 10:00 - 12:00

  Kérem, hogy kívánságaikat e-mailben jelezzék a gyrendelo87@gmail.com címre.

  Megértésüket köszönöm!

  Dr. Szolnoki Judit

  +3620/968-5569

 • Tájékoztatás az engedély nélkül létesült fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről

 • FELHÍVÁS Gencsapáti község közigazgatási területén történő ebösszeírása

  Gencsapáti község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2023. április 1. - 2023. május 15. között ebösszeírásra kerül sor.

  Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

  Felhívom a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy:

  • A korábbi ebösszeírásban bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!
  • Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.
 • Felhívás: kéményseprő hivatás

  A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2023. április hónaptól kezdődően nagyszabású a kéményseprő hivatást népszerűsítő munkaerős felvételi kampányt hirdet.

 • Borverseny Gencsapáti 2023

  A nemrég elhunyt Kristály István csepregi borászra emlékeztek az „Erdő mellett estvéledtem…” kezdetű népdal közös eléneklésével a Gencsapáti Borverseny megnyitóján.

  Varga Albin a Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója köszöntötte jelenlévő szakmai zsűrit, gazdákat, a lukácsházi és a gencsapáti Borbarát Hölgyeket és Koltayné Szabó Hajnalka borkirálynőt!  Marton Ferenc a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg az idei térségi borversenyt Gencsapátiban, majd bírálóként is részt vett a fehérborok értékelésében. Köszöntőt mondott Virág János Lukácsháza és Bodorkós Ferenc Gencsapáti polgármestere a borkultúrához, átörökítéshez, időjáráshoz kapcsolódó élményeiket megosztva a hallgatóssággal. Pammer István az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje elnökeként mondott köszöntőt, kiemelve a bor jótékony hatásait és a kultúráját! Abért Gyula a kezdetekre emlékezett az egri borkutató intézettel közös szőlőtelepítésre és az első (1975-ös) borversenyre, amely elősegítette a direkt termők kiváltását a településen  A versenyt dr. Őry Ferenc vezette a gencsapáti borbarát hölgyek közreműködésével. További részletek, eredménylistákért kattintson a képre!

   

 • Szombathelyi Tankerületi Központ közleménye

  Közlemény a 2023/2024. tanévben tanköteles korba lépő gyerekek általános iskola első évfolyamába történő beiratkozásáról.

  A beiratkozás ideje: 2023. április 20. (csütörtök) és 2023. április 21. (péntek)

Script logo