• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Adventi Forgatag Gencsapátiban

   1. november 29 - december 20.

   Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink szervezésében. Várjuk Önt és családját Gencsapáti Adventi Forgatagába!

    

  • 2016. október 8-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • Szent Márton születésének 1700 éves jubileuma alkalmából

    2014-ben már nagy sikerű kezdeményezése volt az Apponyi Albert Általános Iskolának a lampionos felvonulás a Szentkúthoz Gencsapátiban.

   Idén, 2016. november 11-én Szent Márton napján Ön is csatlakozhat a felvonulókhoz!

  • 2016. szeptember 10-én a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Jubileumi fogathajtó emlékhajtásunkra invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely 10. alkalommal kerül megrendezésre Bodorkós József emlékére

   Időpont: 2016. július 31. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Hírek

 • Szőlő védekezési javaslat-növényvédelem

  Tisztelt szőlősgazdák!

  Már megszokhatták, hogy a tavaszi-nyári időszakban tanácsokat, javaslatokat kapunk Hatos Istvántól, a Kőszeg-Vaskeresztes Hegyközség hegybírójától a szőlő védekezésével kapcsolatban. Köszönjük az aktuális javaslatot, amelyet Önök is olvashatnak a mellékletben.

 • Jól sikerült a környezetvédemi program

  Több száz használt autógumit adtak le a Kis-iskola udvarán

  2017. június 16 és 17-én,  a Kis-iskola udvarán (Gencsapáti, Hunyadi 227.) gencsapáti magánszemélyek ingyenesen leadhatták a használt autógumikat, az önkormányzat környezetvédelmi programjának megfelelően. A felhívásra több száz használt autógumit adtak le, illetve a műszaki csoport gyűjtött össze 100 db-nál is többet a település közigazgatási területén.

 • Mikor mentem a faluból kifelé- az Ispiláng Néptáncegyüttes műsora

  Az Ispiláng Néptáncegyüttes szeretettel vár minden kedves érdeklődőt 2017.05.20- án megrendezésre kerülő " Mikor mentem a faluból kifelé...." című műsorára. A műsor Szombathelyen, az MMIK színháztermében lesz, este 18 órai kezdettel. A műsort követően táncházba hívunk ,várunk minden érdeklődőt.

  Műsorunkban közreműködnek:
  Kalász Máté és Zenekara
  Takács Dániel, Lehőcz Zsuzsa, Maronics Ferenc
  Kovács Anna
  Tanai Erzsébet
  Kópic Néptánccsoport

  Jegyek május 3 tól vásárolhatók a Gencsapáti Művelődési Házban, illetve az Agora jegyirodájában. Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!

 • TOP-on vagyunk! Háromból három…

  Gencsapáti Község Önkormányzata 3 intézmény felújításának, energiakorszerűsítésének megvalósítására nyújtott be pályázatot a Területi Operatív Programban (Gyöngyös kert Óvoda, Apponyi Albert Általános Iskola, Idősek Klubja). A 3 pályázat - az Irányító Hatóság döntése értelmében- mindegyike támogatásban részesült. Ennek köszönhetően 270 millió Ft(!) támogatás várható a projektek lebonyolítására, kivitelezésére. A programok szerződéskötés előkészítése fázisban vannak, majd a közbeszerzést követően várható a kivitelezési munkák indítása.

 • Hirdetmény

  A község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási tervéről szóló 8/2008. (VI.6.) önkormányzati rendelet módosításáról

 • Hősök Napi megemlékezés Gencsapátiban

  Gencsapáti Község Önkormányzata tisztelettel meghívja a település lakóit Hősök Napi megemlékezésére 2017. május 28-án 9 órai kezdettel (a szentmisét követően) a Plébániatemplom előtti Hősi emlékműhöz . Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  De, hogy is készült a hősök emlékoszlopa Nagygencsen?
  A nagygencsi Katolikus Ifjúsági Egyesület jegyzőkönyvéből (1920)
  „A nagygencsi Ifj. Egyesület kebléből a haza számos tagot fegyverben szólított, akik közül sokan dicső halált haltak a harcok mezején. Hogy ezen hősök emléke a múltban is felejthetetlen maradjon az ifjúsági egyesület elhatározta, hogy tiszteletükre emlékoszlopot emeltet. Az emlékoszlop készítését Kondor József szombathelyi kőfaragó vállalta el. Az emlékoszlop az összes költségekkel 15000 koronába került. Az emlékoszlop leleplezése 1920. május 9-én történt szép ünnepség keretében. A leleplezést Dr. Tóth József kanonok végezt. A leleplezés napján az ifjúsági tagok az iskolában gyülekeztek. és zászló alatt vonultak fel templomtérre, ahol a leleplezés történt, A leleplezésen részt vett Lingauer Albin országgyűlési képviselő, Ciráky kormánybiztos, gróf Széchenyi Rezső.. stb. A leleplezést megelőzőleg lelkes beszédet mondott Dr. Tóth József kanonok úr, a leleplezés után pedig Kopcsándi Sándor esperes… Majd este az egyesület mulatságot tartott Király János vendéglőjében” (részlet a Nagygencsi Katolikus Ifjúsági Egyesület jegyzőkönyvéből 1920)
  Az esemény fotója az avatáson készült 1920. május 9-én (Perlaki Judit családi archívumából származik-Köszönjük)

 • Szőlő védekezési javaslat

  Tisztelt szőlősgazdák!

  Már megszokhatták, hogy a tavaszi-nyári időszakban tanácsokat, javaslatokat kapunk Hatos Istvántól, a Kőszeg-Vaskeresztes Hegyközség hegybírójától a szőlő védekezésével kapcsolatban. Köszönjük az aktuális javaslatot, amelyet Önök is olvashatnak a mellékletben.

 • Miszori Zoltán tér felújítása Gencsapátiban

  Megkezdődött a Miszori Zoltánról elnevezett templom előtti tér felújítása. Első szakaszban a veszélyes fa kivágása, a fák gyógymetszése, és a tájba nem illő fenyőfasor kivágása valósult meg a napokban, Németh György fasebész szakszerű kivitelezésével a műszaki csoport közreműködésével. Érdemes megnézni a gyógymetszésről készült fotókat és azt a vadgesztenye tuskót, amely látványosan jelzi, hogy a fát már nem lehetett megmenteni.

  A tervek alapján a hiányzó fák pótlása, a térburkolat hibáinak javítása, tisztítása, és a teljes burkolat felújítása várható. A tér ünnepélyes avatására 2017. augusztus 31-én várjuk az érdeklődőket!

   

  „Ha lelőttük az utolsó szarvast

  és kivágtuk az utolsó fát,

  akkor fogjuk megérteni,

  hogy a pénzt nem lehet megenni.” (Németh György- Fasebészet jelmondata)

 • Gencsapáti ördögkő fotó: Németh Máté

  Meghívó- Gencsapáti az értékek mentén kiállításra

  Meghívó

   

  Gencsapáti Értéktár Bizottsága, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait a Gencsapáti Értéktár feldolgozására meghirdetett alkotói pályázatunkra beérkezett művek kiállításának megnyitójára. Higgyék el, csodálatos alkotások születtek!

   

  Időpont: 2017. április 26. szerda, 18 órai kezdettel

  Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár, Gencsapáti Szentegyház u. 5.

   

  A kiállítást megnyitja: Tausz István a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke

   

 • Értesítés kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

 • Gencsapáti Község Önkormányzata 2017. évi közbeszerzési terve

 • Önkormányzati felújítások saját kivitelezésben

  Önkormányzatunk Műszaki csoportja kivitelezésében járdafelújítás valósult meg a Hunyadi útról a Kőszegi utcáig vezető szakaszon. Vízelvezető árok felújítását valósították meg dolgozóink a Petőfi utcában és a Szigeten. Elkezdődött a hegyi "mogyorós" út felújítása is saját kivitelezésben, a Savaria Agrár Kft. segítségével. 

 • Térségi Borverseny Csepregen

  Lukácsházán a Kertbarát Kör 1982-ben rendezte meg az első borversenyt. 1993 óta felváltva, Gencsapáti Község Önkormányzatával közösen kerül megrendezésre a környék boros gazdái között egyre népszerűbb térségi területi borverseny. Idén, mivel az időjárás sajnos nem volt kedvező számunkra 2016-ban, a Csepregi Borversenyhez kapcsolódtunk, amely 2017. április 8-án 33. alkalommal került megrendezésre, amit ezúton is köszönünk a szervezőknek! A borverseny három kategóriában került megrendezésre: fehér és vörös és rosé. Térségünkből 31 bormintát neveztek a gazdák (Gencsapáti-Lukácsháza- Gyöngyösfalu) 16 fehérbort és 15 vöröset (80-100 minta helyett?). Jeles borászok, szakértők és társadalmi zsűri, és a Borbarát hölgyek is értékelték a térségünk borait 100 pontos minősítési rendszerben.

 • Pályázat civil szervezeteknek

  Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat 2017.
  évi költségvetésében a civil szervezetek számára elkülönített keret terhére.

  A pályázat benyújtásának határideje 2017. május 5.

 • Közlemény

  Ingyenes tanácsadás rászorulók részére

  Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület

  www.bankikarosultak.hu   valsagkezeles2008@gmail.com   telefonszám:70/253-2910, 70/432-8868

  Az egyesület a nehéz helyzetbe került vagy eladósodott családok részére nyújt segítséget ingyenes tanácsadással.

  Amennyiben lakhatása veszélybe került, végrehajtás alá vonták, vagy hitelezőjével peren kívüli egyezségre törekszik, keresse Egyesületünket.

   

  Betegút Egyesület (Betegsegítő Tanácsadó Központ)

   www.betegutegyesulet.hu   betegutegyesulet@gmail.com      70/389-4178, 70/884-5879

  Problémás, nehezen kezelhető egészségügyi helyzetek kezelése.

  Várólista kezelés, diagnosztikai lehetőségek, konzílium szervezés, külföldi gyógyszerbeszerzés, jogsegélyszolgálat, stb..

  Az egyesület a Senior szolidaritási egészség programja, időskorúak részére további plusz segítséget is biztosít ( egészségügyi, szociális kérdésekben).

   

Script logo