• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Emlékeztünk

 • Ünnepi műsor

  Ünnepi műsor

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozata elismerésben részesült Vincze Alfonzné gencsapáti Tojásfestő-karcoló Népi Iparművész, aki március 13-án, a Megyeháza dísztermében, a megyei megemlékezésen vette át az elismerést Majthényi László Vas Megyei Közgyűlés elnökétől, külön köszöntötte Varga Albin a Gencsapáti Értéktár Bizottság elnöke.

Dr. Kiss Mária nyugalmazott levéltár igazgató, valamint Mészáros László „Doki”, a Gencsapátiért végzett kiemelkedő munkájáért kitüntetést vehetett át Bodorkós Ferenc polgármester és Geröly Tibor alpolgármestertől.

A Gencsapáti ifjú tehetsége kitüntetést ezúttal a Németh Lili az Apponyi Albert Általános Iskola tanulója kapta meg. Az önkormányzat polgármesteri elismerő oklevelet adott át Varga Attiláné és Horváth Mihály gencsapáti lakosoknak önzetlen segítő tevékenységükért. 

Gróf Apponyi Albert-emlékplakettben részesült Borhi Szilárd és Viszked Péter, ők az intézmény megújulásához nyújtott munkájukért és támogatásukért kapták az elismerést Gerencsér Beáta iskolaigazgatótól.

A díjátadást követően Bodorkós Ferenc polgármester virágcsokorral és édességgel köszönte meg az iskola pedagógusainak- Tóthné Siska Marianna, Kántor Zoltánné, Dúlfalvy Diána, Geosits Andea és a diákok munkáját, akik valóban emlékezetes esetét varázsoltak a ünneplő közösségnek.

Az ünnep Németh Tamás tárogató muzsikájára és Tanai Erzsébet énekével fáklyás felvonulással és koszorúzással zárult, ahol Dr. Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés nevében, Gencsapáti Község Önkormányzata, a település intézményei és civil szervezetei helyezték el koszorúikat a Hősi emlékműnél.

A kitüntetettek laudációit olvashatják és még több fotót láthatnak a mellékletben.

 • Dr. Kiss Mári nevében Jáger Imre vette át a kitüntetést

  Dr. Kiss Mári nevében Jáger Imre vette át a kitüntetést

 • Mészáros László "Doki"

  Mészáros László "Doki"

 • Németh Lili gencsapáti Ifjú tehetsége

  Németh Lili gencsapáti Ifjú tehetsége

 • Varga Attiláné és Horváth Mihály

  Varga Attiláné és Horváth Mihály

 • Vincze Alfonzné Vas Megye Önkormányzata Szolgálatért kulturális tagozat kitüntetett

  Vincze Alfonzné Vas Megye Önkormányzata Szolgálatért kulturális tagozat kitüntetett

Script logo