• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Adventi Forgatag Gencsapátiban

   1. november 29 - december 20.

   Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink szervezésében. Várjuk Önt és családját Gencsapáti Adventi Forgatagába!

    

  • 2016. október 8-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • Szent Márton születésének 1700 éves jubileuma alkalmából

    2014-ben már nagy sikerű kezdeményezése volt az Apponyi Albert Általános Iskolának a lampionos felvonulás a Szentkúthoz Gencsapátiban.

   Idén, 2016. november 11-én Szent Márton napján Ön is csatlakozhat a felvonulókhoz!

  • 2016. szeptember 10-én a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Jubileumi fogathajtó emlékhajtásunkra invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely 10. alkalommal kerül megrendezésre Bodorkós József emlékére

   Időpont: 2016. július 31. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Régi fényében Szent Vendel szobra

Varga József vállalkozónak köszönhetően, aki megtisztította Szent Vendel szobrot újra régi fényében látható. Köszönjük a felajánlást gyönyörű lett a Gencsapáti értéktár részeként is nyilvántartott alkotás.

Szent Vendel szobor

A Hunyadi utca 145. számú lakóház és az út közötti füves, parkos területen található. A mészkő szobor másfél méteres tagolt párkányos százhúsz centis posztamensen áll a lábánál egy kis bárány, kezében pásztorbot tart. Iker József állíttatta 1921-ben fogadalomból.

„Az öregapánk felborult a szekerével, súlyosan megsérült. Fogadalmat tett, ha felgyógyul csináltat egy Szent Vendel szobrot. Így is történt.” (Horváth Józsefné szíves közlése alapján)

 Fotó: Varga József (A képeken láthatják, hogy milyen volt és milyen lett!)

 

Script logo