• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése

Várható időjárás az ország területére 2018. február 17. és 20. között:

 Általános jellemzés

Mozgalmas marad időjárásunk, szombat estétől egy gyengülő frontrendszer, kedden újabb mediterrán ciklon okozhat csapadékot. A hőmérséklet elmarad a sokévi átlagtól.

 Felhőzet, csapadék

Szombatra virradóra többfelé képződhet köd, ami napközben is tartósan megmaradhat, estefelé pedig egy frontrendszer hatására a Dunántúlon már kisebb havazás, havas eső kialakulhat. Ez a csapadékzóna szombatról vasárnapra virradóra átterjed az ország többi részére is, mennyisége 5 mm alatt valószínű. Vasárnap napközben és hétfőn már nem számíthatunk csapadékra, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kedden ismét beborul, és többfelé várható havazás, a Dunától keletre havas eső; jelentős mennyiségű csapadék lehet.

 Hőmérséklet

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +1 és -5 fok között alakul, de a hóval borított, kevésbé felhős tájakon néhány fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között várható.

 Szél

Erős szél vasárnap és kedden várható. Vasárnap még csak az északkeleti megyékben, kedden viszont már a Duna-Tisza köze kivételével máshol is megerősödik az északi, északkeleti szél. A legerősebb széllökések 50-55 km/h körül alakulnak.

Script logo