• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése

Várható időjárás az ország területére 2018. február 26. és március 1. között:

 Általános jellemzés

Zord hideg levegő lesz térségünk felett, emellett hétfőtől nedvesebb levegő érkezik, így havazásra is számítani kell.

 Felhőzet, csapadék

Hétfőn eleinte napos idő várható, majd erősen megnövekszik a felhőzet, és egészen szerda reggelig sok lesz a felhő, és több helyen várható hószállingózás, havazás. A friss hóréteg vastagsága délen, délkeleten helyenként meghaladhatja az 5 cm- t. Csütörtökön újabb csapadékzóna érkezik dél felől, havazással, fagyott esővel, majd ónos esővel.

 Hőmérséklet

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10, -15 fok között alakul, de a vastag hóval borított, gyengén felhős, szélvédett tájakon és időszakokban -20 köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2, -10 fok között alakul.

 Szél

Az északi, északkeleti szelet főként az időszak első felében gyakran kísérik erős lökések (50-55 km/ó-s), ezért hófúvásra is számítani kell.

 

Script logo