• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Adventi Forgatag Gencsapátiban

   1. november 29 - december 20.

   Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink szervezésében. Várjuk Önt és családját Gencsapáti Adventi Forgatagába!

    

  • 2016. október 8-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • Szent Márton születésének 1700 éves jubileuma alkalmából

    2014-ben már nagy sikerű kezdeményezése volt az Apponyi Albert Általános Iskolának a lampionos felvonulás a Szentkúthoz Gencsapátiban.

   Idén, 2016. november 11-én Szent Márton napján Ön is csatlakozhat a felvonulókhoz!

  • 2016. szeptember 10-én a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Jubileumi fogathajtó emlékhajtásunkra invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely 10. alkalommal kerül megrendezésre Bodorkós József emlékére

   Időpont: 2016. július 31. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

Iparűzési adó

Leírás: Iparűzési adó
Alanya: adóköteles az önkormányzat illetékességi területén állandó vagy ideiglenes jelleggel végzett vállalkozási tevékenység.
Adóköteles iparűzési tevékenység: a vállalkozó e minőségben végzett nyereség, illetve jövedelemszerzésre irányuló tevékenysége.
Ideiglenes jellegű az iparűzési tevékenység, ha az önkormányzat illetékességi területén az ott székhellyel, telephellyel nem rendelkező vállalkozó
a.) piaci és vásározó kiskereskedelmet folytat
b.) építőipari tevékenységet folytat, illetőleg természeti erőforrást tár fel vagy kutat, feltéve, hogy a folyamatosan vagy megszakításokkal végzett tevékenység időtartama adóéven belül a 30 napot meghaladja, de nem éri el a 181 napot. Ha a tevékenység folytatásának időtartama a 180 napot meghaladja, akkor a tevékenység végzésének helye telephelynek minősül
c.) bármely – az a.) és b.) pontba nem sorolható – tevékenység, ha annak folytatásából közvetlenül bevételre tesz szert, feltéve, ha egyetlen önkormányzat illetékességi területén sem rendelkezik székhellyel, telephellyel.
Alapja: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adó alapja az értékesített termék, illetőleg a végzett szolgáltatás nettó árbevétele, csökkentve az eladott áruk beszerzési értékével és a közvetített szolgáltatások értékével, valamint az anyagköltséggel. Ideiglenes jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetében az adót a tevékenység végzésének naptári napjai alapján kell megállapítani. Minden megkezdett nap egy napnak számít.
Mértéke: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adó évi mértéke az adóalap 1,9%-a. Ideiglenes jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adóátalány naptári naponként  2.000 Ft.
Mérték:

Mértéke: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adó évi mértéke az adóalap 1,9%-a.

Ideiglenes jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adóátalány naptári naponként 2.000 Ft.

Gencsapáti Község Önkormányzat Helyi iparűzési adó számlaszáma
11747006-15421278-03540000

Csatolt dokumentumMéret
10-2015_(ix_4_)_a_helyi_adokrol.doc390.50 KB
bejelentkezesi,_valtozas_bejelentesi_nyomtatvany_helyi_iparuzesi_ado.doc108.00 KB
bevallas_a_helyi_iparuzesi_adoeloleg_kiegeszitesrol-1.doc42.00 KB
bevallasi_nyomtatvany_helyi_iparuzesi_adorol_2014_ev.doc159.00 KB
bevallasi_nyomtatvany_helyi_iparuzesi_adorol_2015_ev.doc168.00 KB
i_jelu_betetlap_helyi_iparuzesi_adoalap_egyeszerusitett_megallapitasahoz.doc30.50 KB
Script logo