• Hasznos információk
 • Kiemelt tartalom
 • Rendezvények összes rendezvény
  • Minden esztendőben, az Adventi időszakban rendezvénysorozattal kedveskedünk Gencsapáti lakóinak, látogatóinknak. Minden korosztály számára kínálunk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget intézményeink...

    

  • 2018. október 6-án, szombaton, szüreti felvonulást és mulatságot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt, felvonulót szeretettel várunk! Kérem, előre jelezzék a közösségek szándékukat! 

    
  • A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és táncos közösségei, a Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját „Mulatság a Farsang farkán” című rendezvényére. 

   Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 
   (Gencsapáti, Szentegyház u. 5.) 
   Időpont: 2018. február 10. (szombat) 
   17 órai kezdettel 

  • 2018. szeptember 8-án a  Gencsapáti Sportpályán

   Helyi érték és közösség kulturális programsorozat Gencsapátiban. A tavalyihoz hasonlóan helyi értékeink bemutatására és egy közös együttlétre invitáljuk Önöket!

  • Hagyományos fogathajtó versenyünkre invitáljuk az érdeklődőket Jakab búcsú napján, amely idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre

   Időpont: 2018. július 29. (vasárnap)

   Helyszín: Gencsapáti Sportpálya

    

„Ördög’Kő” a házassághoz! Közösségfejlesztés Gencsapátitól Perenyéig

Támogatási szerződés száma: TOP-5.3.1-16-VS1-2017-00003

A kedvezményezett neve: Gencsapáti Művelődési Ház és Községi-Iskolai Könyvtár
A projekt címe: „Ördög’Kő” a házassághoz! Közösségfejlesztés Gencsapátitól Perenyéig
A beruházás megvalósításának ideje: 2018. szeptember 01. - 2021. október 31.
Projekt összköltsége: 44 996 554 Ft
A projekt elszámolható összköltsége: 44 996 554 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 44 996 554 Ft
Támogatás mértéke: 100 %

 

A 42 hónap alatt megvalósuló projekt Gencsapáti Község Önkormányzata, Perenye Község Önkormányzata és a Gencsapáti Művelődési Ház és Községi Iskolai Könyvtár konzorciumában zajlik, melynek célja a két településen a helyi értékek és az átörökítés figyelembe vételével a helyi identitás és kohézió erősítése. Úgy is mondhatnánk, hogy „Ember ilyet nem tud, ehhez ördögKő!”. Már a projekt címe is rejtett többlet értéket sugall, melyre fényt derítünk a projekt megvalósítása alatt.
Ezen időszakban bőséges program és számos, a helyi identitást és közösségi összetartozást erősítő kiadvány kerül elkészítésre, megvalósításra.
A projekt két legfontosabb átfogó célja a helyi lakosok megtartása, elvándorlásuk esélyének csökkentése illetve a természeti, építészeti-táji, kulturális- történelmi értékek feltárása megóvása, integrálása a mindennapi életbe.


Ezen célok elérése érdekében nagy figyelmet kell szentelni a már meglévő közösségeknek, segíteni kell munkájukat, új közösségek létrejöttét kell támogatni. Nagy hangsúlyt kap a projektben a helyi természeti, építészeti, kulturális és történelmi értékek további erősítése és megjelenítése a programokban, melyek természetesen mindenki számára nyitott, elérhető formában kerülnek megrendezésre.

További információ kérhető: Varga Albin igazgató +36/30/560-5099

Script logo